Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων στη νέα βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην Τουρκία, με νεκρούς δύο αστυνομικούς, δύο πολίτες και 30 τραυματίες.

Η ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την είσοδο της έδρας της αστυνομίας στην πόλη Μίντγιατ της επαρχίας Μάρντιν και ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο, όπως μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή που αποδίδει την επίθεση στους κούρδους αντάρτες.

Πυκνός καπνός αναδύεται από το κτίριο της Διεύθυνσης Ασφαλείας που υπέστη σημαντικές ζημιές όπως και τα παρακείμενα κτίρια, ενώ πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, σύμφωνα με εικόνες που μεταδίδουν τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα. 

Η πόλη Μίντγιατ, περίπου 50 χλμ. βορείως των συριακών συνόρων, βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.

Η νέα έκρηξη έρχεται μία μέρα μετά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και στόχο την αστυνομία σε ιστορική συνοικία της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ένδεκα άνθρωποι, εκ των οποίων επτά αστυνομικοί. 

Το σημείο της επίθεσης αποτελεί περιοχή των Κούρδων και συνήθως εκεί ο κυβερνητικός στρατός πραγματοποιεί επιθέσεις ενάντια στο PKK. 

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύονται  φωτογραφίες από το σημείο.

Δείτε χάρτη της περιοχής: