Τη δυσαρέσκειά του, εμμέσως πλην σαφώς, για το ενδεχόμενο εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ εξέφρασε ο ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την ΕΕ να εργαστεί με μια κυβέρνηση υπό τον συγκεκριμένο υποψήφιο.

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει πάρει θέση" αναφορικά με την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαίωσε αρχικά ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, σε συνέντευξή του σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο οι Βρυξέλλες έχουν άραγε κάποια προτίμηση για έναν από τους δύο αντιπάλους; "Ναι, επειδή όταν βλέπω τον Ντόναλντ Τραμπ, βλέπω τη φιγούρα ενός λαϊκιστή, βλέπω δηλώσεις που επικρίνονται από μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος --και όχι από τα ήσσονα, έχω κατά νου τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν ο οποίος είπε ότι (ο Τραμπ) εξέφραζε ρατσιστικό λόγο όταν είχε επιτεθεί σ' έναν μεξικανικής καταγωγής βουλευτή--, βλέπω δηλώσεις που είναι αντιευρωπαϊκές, βλέπω δηλώσεις υπέρ του προστατευτισμού", απάντησε ο Μοσκοβισί.

Κατ' αυτόν, "θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εργαστεί κανείς με μια κυβέρνηση Τραμπ". "Επιθυμώ να το αποφύγουμε, το εύχομαι ως πολιτικός αξιωματούχος (...)", πρόσθεσε.

"Ταυτόχρονα, αν ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αύριο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, θα έχει αυτή τη νομιμοποίηση και θα πρέπει να εργαστουμε μαζί του", υπογράμμισε ο Μοσκοβισί.

Όμως "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει, σε κάθε περίπτωση εγώ τις εκφράζω, ανησυχίες σε σχέση με μια υποψηφιότητα η οποία είναι μερικές φορές αλλόκοτη", συνέχισε.