Γαλλία: Απαγόρευσαν την αναμετάδοση αγώνων του Euro στις αυλές των μπαρ

Γαλλία: Απαγόρευσαν την αναμετάδοση αγώνων του Euro στις αυλές των μπαρ

Υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων είναι οι γαλλικές αρχές, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών.

Όπως δήλωσε σήμερα ο γάλλος υφυπουργός Αθλητισμού Τιερί Μπραγιάρ, θα απαγορευθεί στη Γαλλία η αναμετάδοση των αγώνων του Euro 2016 στους υπαίθριους χώρους των μπαρ, «επειδή οι δυνάμεις της τάξης δεν έχουν τα μέσα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια».

Στην ερώτηση αν θα επιτραπεί στα μπαρ να μεταδίδουν στους υπαίθριους χώρους τους και σε γιγαντοοθόνες τους αγώνες του Euro, ο κ. Μπραγιάρ απάντησε ξεκάθαρα "όχι".

"Μια αναμετάδοση σε υπαίθριο χώρο, οδηγεί υποχρεωτικά σε συγκέντρωση ανθρώπων γύρω από την οθόνη", εξήγησε ο Μπραγιάρ μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα BFM TV και RMC. Επωφελήθηκε της ευκαιρίας για να διαφημίσει τις ζώνες των φιλάθλων που έχουν οργανωθεί από τις γαλλικές αρχές και είναι χώροι με "κάθε δυνατή ασφάλεια ώστε να είναι τόποι ζώνης".

"Καλύτερα ένας χώρος με πολλά μέτρα ασφαλείας παρά να αφεθούν να κάνουν ό,τι θέλουν χιλιάδες άνθρωποι που θα βρίσκονται στην πόλη και που θα συγκεντρώνονται χωρίς οργάνωση", πρόσθεσε ο υφυπουργός.

"Μπορούμε να δουμε το ματς σ' έναν κλειστό χώρο από τη στιγμή που υπάρχει ασφάλεια, όμως δεν μπορούμε να συγκεντρωνόμαστε έξω", τόνισε ο Μπραγιάρ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο