Την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου εξέφρασε επίσημα σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει ποτέ κάποιο πρόσωπο που να είχε περισσότερα προσόντα για να αναλάβει αυτό το αξίωμα», είπε ο αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στην πρώην ΥΠΕΞ και τόνισε:  «είμαι μαζί της (...) αδημονώ να βγω εκεί έξω και να συμμετάσχω στην προεκλογική εκστρατεία μαζί με τη Χίλαρι».

Η πρώην πρώτη κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ευχαρίστησε τον πρόεδρο Ομπάμα με ανακοίνωσή της για την υποστήριξή του.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο Δημοκρατικό Κόμμα, ο Ομπάμα αναμένεται να πάρει μέρος σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Κλίντον την επόμενη εβδομάδα στο Ουισκόνσιν.

Την πρόθεσή του να συνεργαστεί με την Κλίντον εξέφρασε σήμερα και ο αντίπαλός της για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς.

Ο γερουσιαστής από το Βερμόν, ο οποίος έγινε δεκτός σήμερα από τον πρόεδρο Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι θα συναντηθεί στο εγγύς μέλλον με την Χίλαρι Κλίντον προκειμένου να συζητήσουν μαζί τρόπους για να νικήσουν τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 74χρονος Σάντερς υπογράμμισε ότι μια προεδρία του Τραμπ θα συνιστούσε "καταστροφή".

Ο ίδιος πάντως είπε ότι θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του και θα συμμετάσχει στις προκριματικές που θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον την επόμενη Τρίτη.