Κωνσταντινούπολη: Κούρδοι ανέλαβαν την επίθεση εναντίον του λεωφορείου της αστυνομίας

Κωνσταντινούπολη: Κούρδοι ανέλαβαν την επίθεση εναντίον του λεωφορείου της αστυνομίας

Η οργάνωση "Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν" (TAK), η οποία πρόσκειται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανέλαβε την ευθύνη με ανακοίνωση στον ιστότοπό της για τη βομβιστική επίθεση που έγινε στις 7 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη.

Η TAK διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας και προειδοποιεί ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον ασφαλής για τους ξένους τουρίστες.

"Στις 7 Ιουνίου το πρωί, πραγματοποιήσαμε μια επίθεση κατά της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των ταραχών (...) για να εκδικηθούμε για τον βρώμικο πόλεμο που διεξάγεται στο Κουρδιστάν από τις τουρκικές δυνάμεις", διευκρινίζει η οργάνωση αυτή στην ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της, στην οποία προειδοποιεί επίσης τους ξένους τουρίστες.

Η επίθεση αυτή με ένα αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 11 ανθρώπων, έγινε εναντίον οχήματος της αστυνομίας στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης κατά τις ώρες αιχμής του πρωινού της περασμένης Τρίτης κοντά σε μια τουριστική περιοχή της πόλης, ένα πανεπιστήμιο και το γραφείο του δημάρχου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο