Άρον – άρον έφυγε από το Λουίσβιλ των ΗΠΑ ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ ήταν προγραμματισμένο να παραστεί σήμερα στην κηδεία του Μοχάμεντ Άλι.

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» επικαλούμενη πηγές της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν ενοχλήθηκε από τη συμπεριφορά που το επιφύλαξαν οι συγγενείς του θρύλου της πυγμαχίας καθώς του αρνήθηκαν να εκφωνήσει λόγο.

Ωστόσο, χθες συμμετείχε  στην μουσουλμανική προσευχή για τον Μοχάμεντ Άλι που πραγματοποιήθηκε παρουσία χιλιάδων ανθρώπων καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα προσπαθούσε μέχρι τελευταία στιγμή να πιέσει ώστε να εκφωνήσει λόγο.

Σύμφωνα με τη Hurriyet ο Ερντογάν ενοχλήθηκε γιατί δεν του επέτρεψαν να αποθέσει στο φέρετρο ένα κομμάτι μαύρου υφάσματος διακοσμημένου με στίχους από το Κοράνι και γιατί εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπές «όχι» όταν ζήτησε να αναγνώσει ένα κομμάτι από το Κοράνι.

Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ξέσπασε καυγάς μεταξύ της φρουράς του Ερντογάν και ενός αξιωματούχου των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ επειδή ο αξιωματούχος φέρεται ότι ήθελε να στέκεται στο ίδιο σημείο με τους φύλακες του Ερντογάν καθώς έμπαινε στο αυτοκίνητό του.

Άλλες φήμες αναφέρουν ότι η κηδεία μπορούσε να οδηγήσει σε ένταση με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.