current views are: 6

10 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση16:39

Τελ Αβίβ: Ενας από τους δράστες της επίθεσης κρύφτηκε στο σπίτι ενός… αστυνομικού

Στο σπίτι ενός… αστυνομικού, όπου κατάφερε και τρύπωσε λίγο μετά την επίθεση της Τετάρτης στο Τελ – Αβίβ συνελήφθη ο ένας από τoυς δράστες.

Δημοσίευση 16:39’

Στο σπίτι ενός… αστυνομικού, όπου κατάφερε και τρύπωσε λίγο μετά την επίθεση της Τετάρτης στο Τελ – Αβίβ συνελήφθη ο ένας από τoυς δράστες.

Στο σπίτι ενός… αστυνομικού, όπου κατάφερε και τρύπωσε λίγο μετά την επίθεση της Τετάρτης στο Τελ – Αβίβ συνελήφθη ο ένας από τους δράστες.

 Τα ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης αποκάλυψαν σήμερα λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες συνελήφθη ο ένας από τους δράστες της επίθεσης της Τετάρτης στο Τελ Αβίβ: τον συνέλαβε ένας αστυνομικός στο σαλόνι του, όπου είχε βρει… καταφύγιο.

Δύο Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ την Τετάρτη το βράδυ σε μια πολυσύχναστη αγορά σκοτώνοντας 4 Ισραηλινούς και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλους 5.

Εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν προς πάσα κατεύθυνση πανικόβλητοι. Μεταξύ αυτών βρίσκονταν ένας αστυνομικός και η σύζυγός του που έτρωγαν παγωτό σε ένα καφέ της περιοχής.

Όπως περιέγραψε η σύζυγος του αστυνομικού, την οποία επικαλέστηκαν όλα τα ισραηλινά μμε, το ζευγάρι έφυγε άρον άρον κι έσπευσε προς την οικία του που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση προκειμένου ο αστυνομικός να πάρει το όπλο του και η σύζυγός του να προστατευθεί.

Όταν άνοιξαν την πόρτα, βρέθηκε μπροστά τους ένας άγνωστος άνδρας.

«Τον ρωτήσαμε ποιος ήταν, όμως εκείνος δεν μίλησε. Ζήτησε απλά “νερό, νερό”» είπε η γυναίκα.

Παρατηρώντας ότι ο άγνωστος φορούσε κοστούμι και γραβάτα, σκέφτηκαν ότι επρόκειτο για δικηγόρο που έφυγε από το σημείο της επίθεσης για να γλυτώσει από τα πυρά, όπως ακριβώς εκείνοι.

Αφού πήρε το όπλο του, ο αστυνομικός έφυγε βιαστικά για να βοηθήσει τους συναδέλφους του στο σημείο της επίθεσης, αφήνοντας χωρίς να το γνωρίζει τον Παλαιστίνιο στο σπίτι με τη γυναίκα του.

Όταν ωστόσο είδε ότι ο δεύτερος δράστης της επίθεσης που βρισκόταν στο έδαφος ήταν ντυμένος επίσης με κοστούμι και γραβάτα σε σκούρες αποχρώσεις, κατάλαβε το σφάλμα του και άρχισε να τρέχει πίσω, προς το διαμέρισμά του.
«Ο σύζυγός μου μπήκε κρατώντας το όπλο του, ακινητοποίησε τον τρομοκράτη, τον έριξε στο πάτωμα και του φόρεσε χειροπέδες» πρόσθεσε η σύζυγός, που δεν έπαθε το παραμικρό, στην εφημερίδα Yedioth Ahronoth.

Η αστυνομία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτή την εκδοχή των γεγονότων επικαλούμενη την απαγόρευση που επιβάλλεται στα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας να δημοσιοποιήσουν λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης.

 


σχετικα αρθρα