Έξι παιδιά νοσηλεύονται σήμερα στη Λίλλη, στη βόρεια Γαλλία, για τροφική δηλητηρίαση, η οποία συνδέεται με ένα τύπο του βακτηρίου E.coli και την οποία υπέστησαν, όπως φαίνεται, μετά την κατανάλωση κατεψυγμένων μπιφτεκιών από βοδινό κρέας που ήρθε από τη Γερμανία.
Ωστόσο δεν έχει διαπιστωθεί καμία σχέση με την επιδημία του θανατηφόρου αιμορραγικού E.coli στη Γερμανία. Η κατάσταση της υγείας των έξι παιδιών «παραμένει σοβαρή, αλλά δεν είναι ανησυχητική. Δεν διατρέχουν κίνδυνο», δήλωσε εκπρόσωπος της περιφερειακής υπηρεσίας υγείας της Λίλης.

Τα παιδιά αυτά εισήχθησαν χθες στο νοσοκομείο επειδή υπέφεραν από «σημαντικές αιμορραγικές διάρροιες», οι οποίες συνδέονται όπως φαίνεται με την κατανάλωση κατεψυγμένων βοδινών μπιφτεκιών μάρκας "Steaks Country", τα οποία πωλούνται σε καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ Lidl.

Η εταιρεία παρασκευής των μπιφτεκιών αυτών, η γαλλική SEB, έδωσε χθες εντολή για την ανάκληση όλων των ύποπτων παρτίδων. Επίσης σήμερα διευκρίνισε ότι το κρέας αυτό προήλθε από τη Γερμανία και ότι τα προϊόντα του προμηθεύθηκαν αποκλειστικά καταστήματα στο διαμέρισμα Νορ-Πα-ντε-Καλαί, στη βόρεια Γαλλία.

«Ωστόσο τίποτε δεν επιτρέπει να πιστέψουμε ότι υπάρχει μια οποιαδήποτε σχέση με την πρόσφατη επιδημία στη Γερμανία» του θανατηφόρου E.coli, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 37 άνθρωποι στη χώρα αυτή (οι νεκροί έφτασαν τους 38 συνολικά στην Ευρώπη), διαβεβαίωσε ο Λαμορλέτ, ο οποίος δεν ήταν ωστόσο σε θέση να διευκρινίσει σε ποιά περιοχή της Γερμανίας έγινε η σφαγή των ζώων αυτών.

Ο Λαμορλέτ εξήγησε επίσης ότι το κρέας που επεξεργάζεται η εταιρεία του έρχεται ως σφάγιο και ότι τεμαχίζεται στη συνέχεια από την εταιρεία του, όπου και κόβεται σε κιμά για να μετατραπεί σε μπιφτέκι. Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές διαβεβαίωσαν και αυτές νωρίτερα ότι η μόλυνση των έξι παιδιών από το βακτήριο E.coli δεν δείχνει να έχει "καμία σχέση, μέχρι σήμερα, με την πρόσφατη επιδημία στη Γερμανία"