Η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε σήμερα να ετοιμάζει τη σκλήρυνση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας, οι οποίες μπορεί να έχουν αυτή τη φορά στόχο επιχειρήσεις που συνδέονται με το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, καθώς και νέα μέλη του περιβάλλοντος του σύρου προέδρου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων των 27 χωρών μελών της ΕΕ άρχισε σήμερα στις Βρυξέλλες τις εργασίες «με στόχο να διευρυνθεί το πεδίο των κυρώσεων εναντίον της Συρίας», δήλωσε ευρωπαίος διπλωμάτης.

Δύο πρώτα πακέτα κυρώσεων έχουν ήδη πλήξει τους επικεφαλής του καθεστώτος και μετά τον ίδιο τον πρόεδρο της Συρίας.

Οι εμπειρογνώμονες «συζητούν τα ονόματα και τις εταιρείες» που μπορεί να περιληφθούν στο νέο κατάλογο κυρώσεων, υπογράμμισε ένας άλλος ευρωπαίος διπλωμάτης.

Μολονότι είναι "αμφίβολο" ότι θα είναι έτοιμος εγκαίρως για να επικυρωθεί από τους ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών, οι οποίοι συνεδριάζουν τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, ο κατάλογος αυτός μπορεί να υιοθετηθεί στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Πέμπτη και την επόμενη Παρασκευή στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τους διπλωμάτες αυτούς.
TAGS