current views are: 7

13 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση09:43

Επίσημη ανάληψη ευθύνης για το μακελειό στο Ορλάντο από το Ισλαμικό Κράτος

Ανέλαβε επίσημα για δεύτερη φορά την τρομοκρατική επίθεση στο κλαμπ του Ορλάντο, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Δημοσίευση 09:43’

Ανέλαβε επίσημα για δεύτερη φορά την τρομοκρατική επίθεση στο κλαμπ του Ορλάντο, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ανέλαβε επίσημα για δεύτερη φορά την τρομοκρατική επίθεση στο κλαμπ του Ορλάντο, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το ραδιοφωνικό του δίκτυο Albayan σήμερα. Σχεδόν ένα 24ωρο μετά τα γεγονότα και μετά τις αμφιβολίες που εκφράσθηκαν για την αξιοπιστία της χθεσινής ανακοίνωσης,  μέσω του πρακτορείου Amaq, έρχεται δεύτερη ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης του μακελειού που στοίχισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους.

«Η ένοπλη επίθεση εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου ομοφυλοφίλων στην πόλη του Ορλάντο στην πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ και η οποία προκάλεσε τον θάνατο ή τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων διαπράχθηκε από έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε το χθεσινό αργοπορημένο μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους που προκάλεσε σχόλια όπως «το ΙΚ προσπαθεί να πιστωθεί την επίθεση του Ορλάντο» ή «ορφανή επίθεση υιοθετείται από το ΙΚ» στο Twitter.

Η πρώτη ανάληψη ευθύνης

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είχε ανέλαβε την ευθύνη, την πρώτη φορά,  για το μακελειό στο νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο στην Φλόριντα των ΗΠΑ, σύμφωνα με το AMAQ NEWS που πρόσκειται στην οργάνωση, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες που ήθελαν τον δράστη να βρίσκεται στις λίστες του FBI με ύποπτα μέλη του ISIS. Στους 50 οι νεκροί και στους 53 οι τραυματίες από την αιματηρή επίθεση, την ώρα που οι τζιχαντιστές πανηγυρίζουν σε διάφορους ιστότοπους.

«Η ένοπλη επίθεση εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου ομοφυλοφίλων στην πόλη του Ορλάντοστην πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ και η οποία προκάλεσε τον θάνατο ή τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων διαπράχθηκε από έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους» επισημαίνεται στο Amaq.

Όπως είχε μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC NEWS, ο μακελάρης προτού επιτεθεί κατά των θαμώνων του gay club δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και στον ηγέτη του, ενώ έκανε αναφορά και στους βομβιστές του Μαραθωνίου της Βοστώνης.

«Κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με αξιωματούχους των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας, η Αστυνομία της Πολιτείας της Μασαχουσέτης και άλλες τοπικές αρχές επιβολής του νόμου ενημερώθηκαν ότι ο ένοπλος στο νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, κατά τη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσε, δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και αναφέρθηκε στους αδελφούς Τσαρνάεφ» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Ντέιβιντ Προκόπιο σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


σχετικα αρθρα