Σε αναζήτηση κινέζου επενδυτή ο οποίος θα «αγοράσει» την κωμόπολη την οποία διοικεί δηλώνει δήμαρχος στην Ιταλία.

 Ο λόγος για τον Francesco Garafolo, δήμαρχο του San Sossio Baronia στη νότια Ιταλία τα τελευταία επτά χρόνια, μιας περιοχής περίπου 1.700 κατοίκων που είναι αντιμέτωπη με την ανεργία και υψηλά ποσοστά μετανάστευσης λόγω των δυσκολιών.

Ο δήμαρχος, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, ανέβασε στο facebook την ιδιότυπη «αγγελία» λέγοντας ότι: «Αναζητείται: πλούσιος κινέζος επενδυτής που θα έρθει και θα αναλάβει την πόλη» και πως ο λόγος που προχώρησε σε αυτήν την πράξη ήταν η «αιώνια έλλειψη κονδυλίων».

Ο δήμαρχος γράφει ακόμη ότι «το τίμημα θα είναι ελαφρώς μικρότερο από το κόστος απόκτησης μιας ποδοσφαιρικής ομάδας όπως η Ίντερ και η Μίλαν» και δηλώνει πρόθυμος να συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Ανώτατος Άρχων της πόλης στον νέο ιδιοκτήτη ενώ υποστηρίζει ότι η περιοχή του έχει προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης.

«Δεν θέλω να πουλήσω τη γη μου. Απλά θέλω να επιστήσω την προσοχή στην αδυναμία να εξασφαλίσω και να προσφέρω υπηρεσίες στους ανθρώπους που με επέλεξαν. Αυτήν τη στιγμή μου είναι αδύνατον να κλείσω μια τρύπα στον δρόμο ενώ το κόψιμο του γρασιδιού είναι μια πολυτέλεια» ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Il Fatto Quotidiano».