Στο νοσοκομείο με τραύματα από το πυροβόλο όπλο ενός νεαρού Γερμανού κατέληξαν δύο πρόσφυγες σε κέντρο φιλοξενίας στη βορειοδυτική Γερμανία.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες, Κυριακή, στο Λίνγκεν, όταν ένας 21χρονος πυροβόλησε εναντίον του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων με ένα αεροβόλο από το παράθυρο του διαμερίσματός του.

Ένα 5χρονο κοριτσάκι από την ΠΓΔΜ και ένας 18χρονος Σύρος τραυματίστηκαν στα πόδια και χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με τις Αρχές.

Τις δυνάμεις επιβολής της τάξης ειδοποίησε ένας αυτόπτης μάρτυρας που παρατήρησε τους πυροβολισμούς από ένα γειτονικό κτίριο. Κατόπιν οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στο διαμέρισμα και κατέσχεσαν το όπλο και τις σφαίρες. Ο άνδρας δεν συνελήφθη, αλλά ανακρίθηκε με την κατηγορία της πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών.

Η αστυνομία επισήμανε ότι δεν είναι ξεκάθαρο εάν τα κίνητρά της ενέργειάς του ήταν πολιτικά και μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το 2015 καταγράφηκαν στη Γερμανία 177 επιθέσεις εναντίον κέντρων φιλοξενίας προσφύγων έναντι μόλις 26 έναν χρόνο νωρίτερα.