Το αλκοόλ και η κατάχρησή του, σημάδεψαν τη χθεσινή νύχτα και το EURO 2016, με το θάνατο ενός νεαρού Ιρλανδού που έχασε τη ζωή του, στις δύο η ώρα τα ξημερώματα, μετά τη θανατηφόρα πτώση από μάντρα ύψους 8 μέτρων και την ήττα της ομάδας του από την Πολωνία και τις συγκρούσεις μεταξύ φιλάθλων που ακολούθησαν.

Αγανακτισμένος από τη συμπεριφορά των φιλάθλων, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε ότι «οι ενέργειές τους αποσπούν την προσοχή της αστυνομίας από την κύρια αποστολή της που είναι η προστασία της χώρας κατά της τρομοκρατικής απειλής». Ο Μπερνάρ Καζνέβ αποφάσισε την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ την παραμονή και την ημέρα των ματς και διεύρυνε τις λεγόμενες «ευαίσθητες ζώνες».

Χορηγοί εταιρείες παραγωγής μπίρας

Το παράδοξο είναι πάντως ότι η πώληση αλκοόλ επιτρέπεται εντός των περιφραγμένων χώρων « fan-zones » για τις δημόσιες προβολές για τους φιλάθλους, στις 10 πόλεις που φιλοξενούν τα παιχνίδια, και αυτό διότι οι χορηγοί για τους χώρους αυτούς είναι εταιρείες παραγωγής μπίρας και δεδομένο, ότι η Carlsberg είναι ο επίσημος χορηγός για το EURO 2016.

Για τις συνομοσπονδίες των χωρών των οποίων οι φίλαθλοι συμμετείχαν σε επεισόδια, θα υπάρξουν κυρώσεις, δήλωσε ο υπουργός. Στο στόχαστρο είναι κυρίως η Ρωσία, για την οποία υπήρχαν αμφιβολίες «κατά πόσο νομιμοποιείται σχετικά με την οργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλου το 2018» όπως δήλωσε ο Ντάνιελ Κον Μπεντίτ.