Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά των μουσουλμάνων προχώρησε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ με αφορμή την επίθεση μίσους με δεκάδες νεκρούς στο Ορλάντο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στο CNN ότι πιστεύει πως ο δράστης της επίθεσης, Ομάρ Ματίν ήταν γνωστός σε ανθρώπους στη μουσουλμανική κοινότητα, ως κάποιος με προοπτική για βία.

«Θα βρείτε ότι πολλοί που τον ήξεραν αισθάνονταν ότι ήταν τρελάρας, ότι κάτι σαν αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί» είπε ο μεγιστάνας μιλώντας στο CNN. «Οι άνθρωποι που τον γνώριζαν, η πρώην σύζυγός του, άλλοι άνθρωποι. Δεν τους καταδίδουν. Για κάποιο λόγο η μουσουλμανική κοινότητα δεν καταδίδει ανθρώπους σαν αυτόν».

Ο Τραμπ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται καλύτερη συγκέντρωση πληροφοριών, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες επιθέσεις.

«Πρέπει να ελέγχουμε τα τζαμιά και πρέπει να ελέγχουμε την κοινότητα» είπε και συνέχισε: «Και πιστέψτε με, η κοινότητα γνωρίζει τους ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να ανατινάξουν».

Νωρίτε είχε δηλώσει μέσω Twitter πως «είχε δίκιο για την ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία» και πως «δεν θέλει συγχαρητήρια», αλλά «σθένος και εγρήγορση».