Ένας 25χρονος με το όνομα Λαρόσι Αμπάλα φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης κατά του ζευγαριού των αστυνομικών χθες το βράδυ στο Παρίσι.

Ο 25χρονος είναι Γάλλος πολίτης και με ποινικό μητρώο, καθώς είχε καταδικαστεί το 2103 για τρία χρόνια φυλάκιση για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις. 

Συγκεκριμένα, είχε δικαστεί μαζί με άλλους επτά κατηγορούμενους και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών, εκ των οποίων οι έξι μήνες με αναστολή, για σύσταση συμμορίας με σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ο νεαρός είχε δημιουργήσει μια μικρή εταιρεία τροφίμων στην πόλη του, Μαντ Λα Ζολί, 60 χλμ. από το Παρίσι, ενώ ''ύποπτο'' θεωρείται από τις αρχές το προφίλ του στο Facebook, καθώς πρόσφατα η εικόνα προφίλ του είχε αντικατασταθεί από μια μαύρη φωτογραφία, ενώ είχε αναρτήσει διάφορα μηνύματα που συνδέονται με το ριζοσπαστικό Ισλάμ. 

Την ίδια στιγμή σοκαριστικά είναι όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα "Le Figaro".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πριν γίνει η επέμβαση της αστυνομίας, ο Λαρόσι Αμπάλα ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook μετά την σφαγή του ζευγαριού ένα μήνυμα για όσα έκανε αλλά και τις φωτογραφίες των θυμάτων του!

«Το Euro θα γίνει ένα νεκροταφείο», γράφει στο σχετικό μήνυμά του επισημαίνοντας ότι αυτοί που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι αστυνομικοί, φύλακες, δημοσιογράφοι και βιαστές. Αφότου σκότωσε το ζευγάρι, έγραψε στο Facebook: «Δεν έχω αποφασίσει τι να κάνω με το παιδί»!