Κλειστός λόγω.. απεργίας παρέμεινε σήμερα μέχρι και ο... Πύργος του Άιφελ, στο πλαίσιο της μεγάλης κινητοποίησης των γαλλικών συνδικάτων κατά του νόμου για τα εργασιακά.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τη διοίκηση της εταιρείας εκμετάλλευσης του πύργου του Άιφελ (SETE), δεδομένου ότι στη σημερινή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει τα εργατικά συνδικάτα της χώρας αποφάσισαν να συμμετάσχουν και εργαζόμενοι στον Πύργο του Άιφελ και το προσωπικό που απέμενε δεν αρκούσε για την ασφαλή λειτουργία του Πύργου και την υποδοχή του κοινού που επισκέπτεται καθημερινά το "σύμβολο" του Παρισιού (οι επισκέπτες κυμαίνονται από 15.000 ως 20.000 ημερησίως).

Τα συνδικάτα, με πρώτη τη CGT, έχουν καλέσει τους εργαζομένους σε μια μεγάλη διαδήλωση σήμερα το απόγευμα στη γαλλική πρωτεύουσα εναντίον της τελευταίας μεγάλης μεταρρύθμισης της προεδρικής θητείας του Φρανσουά Ολάντ και αναμένουν ότι θα κατέβουν στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Στην απεργία κάλεσαν η CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας), το συνδικάτο που έχει την πλειοψηφία στους κόλπους της SETE, και η FO (Force Ouvriere, Εργατική Δύναμη).

«Η απεργία ψηφίσθηκε ομόφωνα», ανέφερε ο Ντενί Βαβασορί, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της CGT, του μεγαλύτερου συνδικάτου στη Γαλλία και ιστορικά προσκείμενου στο Κομμουνιστικό Κόμμα.
 
Οι τουρίστες που είχαν κρατήσεις για σήμερα θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, διευκρινίσθηκε από την εταιρεία του πύργου του Άιφελ.