Φρίκη προκαλεί η εικόνα του τζιχαντιστή του Παρισιού στο Facebook Live την οποία κατάφερε να ''σώσει'' ένας δημοσιογράφος. 

Λίγο αργότερα η σελίδα του Λαροσί Αμπαλά ''κατέβηκε'' από τις αρχές, ο David Thompson, όμως, είχε προβλάβει να την ανεβάσει στο Twitter. 

''Ο Λαροσί Αμπάλα ξεκίνησε το φρικιαστικό video δείχνοντας πολύ ήρεμος και χαμογελαστός'' περιγράφει ο Ντέιβιντ Τόμσον.

"Μοιάζει να διαβάζει ένα μήνυμα που είχε γραφτεί νωρίτερα", λέει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας ενός βιβλίου με τίτλο Οι Γάλλοι τζιχαντιστές. Στη σελίδα που είχε στο Facebook, με το ψευδόνυμο Μοχάμεντ Άλι, ο Αμπάλα "αρχίζει την εγγραφή του δηλώνοντας πίστη στον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι (σ.σ.τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους) και μετά απευθύνεται στους μουσουλμάνους λέγοντάς τους πως ο τζιχάντ είναι υποχρεωτικός επειδή είναι αμυντικός", συνεχίζει ο Τόμσον.

Όπως αποκαλύπτει στο Twitter του ο Thompson, το βίντεο είναι τραβηγμένο στο εσωτερικό του σπιτιού των θυμάτων του.

Ο Αμπάλα αποκαλύπτει το διπλό φονικό και λέει «δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω με το παιδί", ενώ στη συνέχεια καλεί τον κόσμο "να επιτεθεί στους αστυνομικούς, στους δημοσιογράφους, στα δημόσια πρόσωπα, στους δεσμοφύλακες στις φυλακές και στους ράπερ", συνεχίζει ο Τόμσον, διευκρινίζοντας ότι ο Αμπάλα αναφέρει "μια δεκαριά δημόσια πρόσωπα".

Στο ίδιο βίντεο υπογραμμίζει ότι "Θα κάνουμε το Euro ένα νεκροταφείο", απειλεί τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη της διοργάνωσης και εν συνεχεία "ζητάει από τους 160 "φίλους" του στο Facebook του και ιδιαίτερα από τις επαφές του στο Ισλαμικό Κράτος να εκδώσουν ανακοίνωση αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεσή του, γεγονός που εξηγεί την ταχεία ανάληψη ευθύνης από το ISIS μέσω του πρακτορείου Amaq", εξηγεί ο Ντέιβιντ Τόμσον, ο οποίος ήταν μεταξύ των ανθρώπων που "ακολουθούσαν" στο Facebook τον 25χρονο, χωρίς να τον γνωρίζει προσωπικά.