current views are: 4

14 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση15:02

Λίστα στόχων είχε ο τζιχαντιστής του Παρισιού – Δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες και πολιτικοί

Σοκ προκαλούν τα αποτελέσματα των ερευνών στο σπίτι του τζιχαντιστή που εκτέλεσε έναν αστυνομικό και τη σύντροφό του στην κατοικία τους στη συνοικία Μανιανβίλ δυτικά του Παρισιού.

Δημοσίευση 15:02’

Σοκ προκαλούν τα αποτελέσματα των ερευνών στο σπίτι του τζιχαντιστή που εκτέλεσε έναν αστυνομικό και τη σύντροφό του στην κατοικία τους στη συνοικία Μανιανβίλ δυτικά του Παρισιού.

Σοκ προκαλούν τα αποτελέσματα των ερευνών στο σπίτι του τζιχαντιστή που εκτέλεσε έναν αστυνομικό και τη σύντροφό του στην κατοικία τους στη συνοικία Μανιανβίλ δυτικά του Παρισιού.

Στο διαμέρισμα του 25χρονου δράστη όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν, διατηρούσε λίστα θανάτου με τους επόμενους στόχους του.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ονόματα VIP, αστυνομικών, δημοσιογράφων, ράπερ, βιαστών και δημοσίων προσώπων. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο δράστης είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος μόλις πριν τρεις εβδομάδες, ενώ εκτέλεσε το ζεύγος Σαλβέν απαντώντας στο κάλεσμα «να εκτελέσει όλους τους άπιστους στα σπίτια τους».

Μετέδιδε τη δολοφονία μέσω του Facebook Live

Την ίδια ώρα φρίκη έχει προκαλέσει η εικόνα του τζιχαντιστή του Παρισιού στο Facebook Live την οποία κατάφερε να ”σώσει” ένας δημοσιογράφος. 

 

”Ο Λαροσί Αμπάλα ξεκίνησε το φρικιαστικό video δείχνοντας πολύ ήρεμος και χαμογελαστός” περιγράφει ο Ντέιβιντ Τόμσον.

“Μοιάζει να διαβάζει ένα μήνυμα που είχε γραφτεί νωρίτερα”, λέει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας ενός βιβλίου με τίτλο Οι Γάλλοι τζιχαντιστές. Στη σελίδα που είχε στο Facebook, με το ψευδόνυμο Μοχάμεντ Άλι, ο Αμπάλα “αρχίζει την εγγραφή του δηλώνοντας πίστη στον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι (σ.σ.τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους) και μετά απευθύνεται στους μουσουλμάνους λέγοντάς τους πως ο τζιχάντ είναι υποχρεωτικόςεπειδή είναι αμυντικός”, συνεχίζει ο Τόμσον.

 


σχετικα αρθρα