Τις φωτογραφίες του άτυχου αστυνομικού και της συντρόφου του που σκοτώθηκαν από την επίθεση του τζιχαντιστή χτες στο Παρίσι, έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική αστυνομία.

Ο Λαρόσι Αμπάλα εισέβαλε στο σπίτι του Ζαν-Μπαπτίστ Σαλβέν και της σύντροφου του Τζέσικα, τους κράτησε ομήρους και στη συνέχεια του εκτέλεσε μπροστά στα μάτια του τρίχρονου παιδιού τους, προτού πέσει και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά των γαλλικών ειδικών δυνάμεων.

Τα αποτελέσματα των ερευνών στο σπίτι του μακελάρη προκαλούν σοκ, καθώς όπως προκύπτει, διατηρούσε λίστα θανάτου με τους επόμενους στόχους του.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ονόματα VIP, αστυνομικών, δημοσιογράφων, ράπερ, βιαστών και δημοσίων προσώπων. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο δράστης είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος μόλις πριν τρεις εβδομάδες, ενώ εκτέλεσε το ζεύγος Σαλβέν απαντώντας στο κάλεσμα «να εκτελέσει όλους τους άπιστους στα σπίτια τους».

Μετέδιδε τη δολοφονία μέσω του Facebook Live

Την ίδια ώρα φρίκη έχει προκαλέσει η εικόνα του τζιχαντιστή του Παρισιού στο Facebook Live την οποία κατάφερε να ''σώσει'' ένας δημοσιογράφος. 

«Ο Λαροσί Αμπάλα ξεκίνησε το φρικιαστικό video δείχνοντας πολύ ήρεμος και χαμογελαστός» περιγράφει ο Ντέιβιντ Τόμσον.

«Μοιάζει να διαβάζει ένα μήνυμα που είχε γραφτεί νωρίτερα", λέει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας ενός βιβλίου με τίτλο Οι Γάλλοι τζιχαντιστές. Στη σελίδα που είχε στοFacebook, με το ψευδόνυμο Μοχάμεντ Άλι, ο Αμπάλα » αρχίζει την εγγραφή του δηλώνοντας πίστη στον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι (σ.σ.τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους) και μετά απευθύνεται στους μουσουλμάνους λέγοντάς τους πως ο τζιχάντ είναι υποχρεωτικόςεπειδή είναι αμυντικός", συνεχίζει ο Τόμσον.