Υπό προσωρινή κράτηση τέθηκαν 43 Ρώσοι οπαδοί έπειτα από ελέγχους της γαλλικής αστυνομίας και όλοι θα οδηγηθούν στη Μασσαλία, στα πλαίσια της έρευνας για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο περιθώριο του αγώνα της Ρωσίας με την αγγλία.

Σύμφωνα με τον Αντόλφ Κολράτ, τον νομάρχη της περιφέρειας Αλπ-Μαριτίμ, οι Ρώσοι οπαδοί μπορεί να αφεθούν ελέθεροι, να απελαθούν ή να τους ασκηθούν διώξεις για συμμετοχή στις ταραχές.

Περίπου 30 από αυτούς αρχικά είχαν αρνηθεί να υποβληθούν σε έλεγχο και να κατέβουν από το λεωφορείο τους, το οποίο είχε οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα του Μαντελιέ-λα Ναπούλ, μιας πόλης που απέχει μιάμιση ώρα από τη Μασσαλία. Τελικά συμμορφώθηκαν και όλους τους οδηγήθηκαν σε κλούβες της αστυνομίας.

Στον λογαριασμό του στο Twitter ο Αλεξάντρ Σπρίγκιν, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ρώσων φιλάθλων και συνεργάτης ενός υπερεθνικιστή βουλευτή, υποστήριζε ότι ήταν μεταξύ των προσώπων που ελέγχθηκαν από τις γαλλικές αρχές. Έστειλε μάλιστα πολλά τέτοια μηνύματα, συνοδεύοντάς τα από φωτογραφίες. Η παρουσία του μεταξύ των Ρώσων οπαδών, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις γαλλικές αρχές.

Οι έλεγχοι, που έγιναν από την αστυνομία σε συντονισμό με την Εθνική Διεύθυνση Καπολέμησης του Χουλιγκανισμού (DNLH), είχαν ως στόχο να διακριβωθεί αν οι Ρώσοι αυτοί περιλαμβάνονται στον κατάλογο των θεωρούμενων ως «επικίνδυνων» χούλιγκαν.