Στον αστερισμό της τρομοκρατίας ζει για άλλη μια φορά η Ευρώπη, δύο ημέρες μετά την επίθεση στον αστυνομικό και τη σύζυγό του στο Παρίσι, ενώ τα κύματα του τρόμου ενισχύει ακόμα περισσότερο έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η βέλγικη αντιτρομοκρατική υπηρεσία που κάνει λόγο για τρία χτυπήματα μέσα στο επόμενο διάστημα.

Στο έγγραφο, σύμφωνα με τα Βελγικά ΜΜΕ, αναφέρεται ότι πριν από δέκα ημέρες μια ομάδα ένοπλων πέρασε στην Ευρώπη, προκειμένου να ''χαρτογραφήσει'' επόμενους στόχους, ενώ τονίζει ότι υπάρχουν ήδη τρία σημεία στα οποία θέλουν να ''χτυπήσουν'' οι τρομοκράτες.

Πρόκειται για ένα μεγάλο κεντρικό εμπορικό κέντρο των Βρυξελλών, ένα εστιατόριο fast food αμερικανικής εταιρείας, αλλά και ένα αστυνομικό τμήμα.

Οι αρχές στο Βέλγιο βρίσκονται σε ετοιμότητα, ειδικά και μετά το τρομοκρατικό χτύπημα του Μαρτίου, ενώ σε συσκέψεις συζητήθηκε ακόμα και η αύξηση του επιπέδου ασφαλείας, όμως, προς το παρόν τονίζουν ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. 

Πιο συγκεκριμένα, το βελγικό κέντρο για την αντιμετώπιση κρίσεων, που είναι αρμόδιο για τον συντονισμό των μέτρων ασφαλείας, δήλωσε πως έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλες οι αστυνομικές δυνάμεις στη χώρα, αλλά δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια να αυξηθεί το επίπεδο του συναγερμού στο μέγιστο, κάτι που θα σήμαινε ότι υφίσταται επικείμενη απειλή επίθεσης.