Σε παρέμβαση κατά του Brexit προχώρησε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ο οποίος επεσήμανε πως μία έξοδος της Βρετανίας πρώτα απ όλα θα επηρεάσει τους ίδιους τους πολίτες της χώρας.

«Αν η Βρετανία βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα είναι για πάντα», δήλωσε ο Ρέντσι κατά το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία.

«Είναι ένα πρόβλημα για όλη την Ευρώπη, όμως βαχυπρόθεσμα είναι κατ' αρχάς ένα μεγάλο πρόβλημα για τους Άγγλους, όχι για τους Ευρωπαίους», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός, προειδοποιώντας ότι πρέπει να αναμένεται «ισχυρή ένταση» στις αγορές σε περίπτωση που κερδίσει το στρατόπεδο του Brexit.

Ο ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη πως ελπίζει ότι μια γυναίκα θα είναι η επόμενη πρόεδρος των ΗΠΑ και πως η Ιταλία είναι έτοιμη να εργαστεί με όποιον εκλεγεί. Με αυτό τον τρόπο έδειξε εμμέσως πλην σαφώς την προτίμησή του προς την επικρατέστερη για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Στο Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε ακόμη ότι ο κόσμος χρειάζεται να γίνουν και πάλι καλοί γείτονες η Ρωσία και η Ευρώπη.