Το όνομά του στις δικαστικές Αρχές του Λονδίνου επιβεβαίωσε σήμερα ο άνδρας που κατηγορείται για το φόνο της βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ.

Ο Τόμας Μέιρ, ο οποίος ήταν «αφοσιωμένος υποστηρικτής» μιας νεοναζιστικής οργάνωσης των ΗΠΑ, σύμφωνα με την αμερικανική οργάνωση προάσπισης των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων, Southern Poverty Law Center, και έχει «μακρά ιστορία» ανάμιξης στον «λευκό εθνικισμό», έκανε μια σύντομη εμφάνιση μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα στο κακουργιοδικείο του Λονδίνου και μίλησε μόνο για να επιβεβαιώσει το όνομά του.

Ο κατηγορούμενος παραμένει προφυλακισμένος και θα εμφανιστεί και πάλι στο κακουργιοδικείο την Πέμπτη.

Σε μια πρώτη εμφάνισή του το Σάββατο σ' ένα κατώτερο δικαστήριο, ο Μέιρ είπε ότι το όνομά του είναι "θάνατος στους προδότες, ελευθερία για τη Βρετανία". Στη σημερινή εμφάνισή του, όταν ερωτήθηκε αν είναι ο Τόμας Μέιρ, είπε "ναι είμαι".

Ο φόνος της Κοξ, μιας 41χρονης μητέρας δύο μικρών παιδιών και βουλευτή του κόμματος των Εργατικών έχει συγκλονίσει τη Βρετανία. Παράλληλα ο θάνατός της έφερε ανατροπή των μέχρι εκείνη την ώρα δημοσκοπήσεων που έδιναν σαφές προβάδισμα στο Brexir.

Η ίδια, ήταν ένθερμη υποστηρίκτρια της βρετανικής συμμετοχής στην ΕΕ.