current views are: 12

21 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση04:49

Εκτός ελέγχου πύρινα μέτωπα στην Κύπρο (Βίντεο – φωτό)

Εκτός ελέγχου βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος του πύρινου μετώπου, κυρίως της Ασίνου που καίει για τρία 24ωρα μεγάλες εκτάσεις στην Κύπρο. 

Δημοσίευση 04:49’

Εκτός ελέγχου βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος του πύρινου μετώπου, κυρίως της Ασίνου που καίει για τρία 24ωρα μεγάλες εκτάσεις στην Κύπρο. 

Εκτός ελέγχου βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος του πύρινου μετώπου, κυρίως της Ασίνου που καίει για τρία 24ωρα μεγάλες εκτάσεις στην Κύπρο. Το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε η φωτιά στα μέτωπα Σπήλια- Κούρδαλι και Ασίνου, και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών οι επιχειρήσεις των χερσαίων και των εναέριων μέσων διεξάγονται με μεγάλη δυσκολία, λόγω του πυκνού καπνού.

Τα δύο μέτωπα είναι πολύ κοντά στα χωριά Κούρδαλι, Σπήλια, Καννάβια και Αγία Ειρήνη.

Στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς παίρνουν μέρος –πέραν των 60 πυροσβεστικών οχημάτων, του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, της Επαρχιακής Διοίκησης και Κοινοτικών Συμβουλίων, καθώς και προσωπικό των υπηρεσιών αυτών- εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής που συνολικά αριθμούν πέραν των 350 ατόμων.

Επίσης συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη «Καναντέρ», δύο ελικόπτερα «Σούπερ Πούμα» της Ελληνικής Δημοκρατίας, τρία αεροσκάφη του Ισραήλ και δύο ελικόπτερα των βρετανικών βάσεων ενώ αργότερα σήμερα αναμένεται να φθάσουν τρία αεροσκάφη από τη Γαλλία και ένα από την Ιταλία.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος μετέβη στην περιοχή, δήλωσε ότι η σκέψη του στρέφεται προς τις οικογένειες των δύο δασοπυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους. Είπε ότι το υπουργικό συμβούλιο, αύριο, θα επιληφθεί όλων των θεμάτων σχετικά με τις καταστροφές και τόνισε ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. «Πέρα από το σπιτικό του υπάρχει και το περιβάλλον. Δεν επιτρέπεται σε κανένα να παραβιάζει τη νομοθεσία», επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης.

Ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ Έσπεν Άιντα, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι στο έργο της κατάσβεσης είναι έτοιμη να βοηθήσει και η Ειρηνευτική Δύναμη.

Νωρίς το πρωί απεβίωσε και δεύτερος δασοπυροσβέστης που τραυματίστηκε χθες στο ατύχημα που κόστισε τη ζωή στον 49χρονο συνάδελφό του Ανδρέα Σοφοκλέους. Πρόκειται για τον Μάριο Αριστοτέλους 44 ετών.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται.

Ο Νίκος Αναστασιάδης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

Τα πύρινα μέτωπα: 


σχετικα αρθρα