Για τέταρτη ημέρα βρίσκεται η Κύπρος σε πύρινο κλοιό. Δύο νεκροί, τρεις τραυματίες, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση και ένας σοβαρά, ανυπολόγιστες ζημιές και ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή, είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής.

Όμως, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε ότι η κατάσταση της μεγάλης πυρκαγιάς είναι διαχειρίσιμη. Ο κ. Νικολάου εξέφρασε την εκτίμηση ότι, εκτός απροόπτου, είναι δυνατό εντός της ημέρας η πύρινη λαίλαπα να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν, αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά και η υπερπροσπάθεια για κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς συνεχίζεται αμείωτα από ξηράς και αέρος.

Σήμερα, για πρώτη φορά, επιχειρούν 18 πτητικά μέσα από την Κύπρο, την Ελλάδα, το Ισραήλ, τη Γαλλία και την Ιταλία. Εφόσον ελεγχθεί και κατασβεστεί η πυρκαγιά, θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 μέρες επιτήρησης της περιοχής, δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος Δασών, Μάκης Τσιντίδης.

Για την κατάσταση στην περιοχή της πυρκαγιάς ενημέρωσαν το Υπουργικό Συμβούλιο οι υπουργοί Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, και Φυσικών Πόρων, Νίκος Κουγιάλης. Το Υπουργικό Συμβούλιο τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο δασοπυροσβεστών, τους οποίους αποφάσισε να ανακηρύξει ήρωες.

Κηδεύεται ο ένας άτυχος δασοπυροσβέστης

Εν τω μεταξύ σήμερα, κηδεύεται ο Μάριος Αριστοτέλους, ένας από τους δύο δασοπυροσβέστες οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ πάλευαν να δαμάσουν την πύρινη λαίλαπα.

Η κηδεία του θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, στη Δένεια, στις πέντε το απόγευμα.

Ο 44χρονος Μάριος Αριστοτέλους και ο 49χρονος Ανδρέας Σοφοκλέους έχασαν τη ζωή τους όταν το βυτιοφόρο όχημα στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε και έπεσε σε γκρεμό στην περιοχή του Αγίου Θεοδώρου.

Και οι δύο κηδείες θα γίνουν δημοσία δαπάνη.

*πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: sigmalive.com