ΟΙ επιδρομές στη Ράκα της Συρίας άφησαν πίσω τους 25 άμαχους ανάμεσά τους έξι παιδιά, νεκρούς στο προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. 

Επιδρομές πραγματοποιήθηκαν χθες εναντίον διαφόρων συνοικιών της πόλης της Ράκας, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο προσθέτοντας ότι επί του παρόντος δεν είναι γνωστό αν αυτές διεξήχθησαν από τη ρωσική ή τη συριακή αεροπορία.

"Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης και ορισμένοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν την επομένη της εκδίωξης από το ΙΚ των κυβερνητικών δυνάμεων από περιοχές που ήλεγχαν στο νοτιοδυτικό τμήμα της βόρειας επαρχίας της Ράκας", σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν στις 3 Ιουνίου μεγάλη επιχείρηση για την ανακατάληψη της σημαντικής πόλης Τάμπκα στην επαρχία Ράκα και είχαν προωθηθεί 20 χλμ. προς την πόλη αυτή. Αλλά οι τζιχαντιστές αντεπιτέθηκαν, με αποτέλεσμα να τις απωθήσουν και να τις εκδιώξουν από την επαρχία.

Τα αεροσκάφη του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών διεξάγουν επίσης επιδρομές εναντίον θέσεων του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ.