Τελεσίγραφο στους βρετανούς πολίτες ότι σε περίπτωση που ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ δεν θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση έστειλε σήμερα ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ενόψει του αυριανού δημοψηφίσματος.

«Οι πολιτικοί της Βρετανίας και οι Βρετανοί ψηφοφόροι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση μια νέα διαπραγμάτευση» με τη Βρετανία, τόνισε ο Γιουνκέρ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον καγκελάριο της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν. «Το εκτός (σ.σ. της ΕΕ) σημαίνει εκτός», υπογράμμισε.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς είχε απορρίψει την πιθανότητα να παραιτηθεί ο Γιουνκέρ εάν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ του Brexit στο αυριανό δημοψήφισμα.

Ο Γιουνκέρ θα συμμετάσχει στις 11.30 (ώρα Ελλάδας) την Παρασκευή στις Βρυξέλλες σε μια σύνοδο παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και του πρωθυπουργού της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ αυτήν την περίοδο. Τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος αναμένεται να γίνουν γνωστά νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Δεν είναι πάντως η πρώτη τέτοιου είδους παρέμβαση του προέδρου της Επιτροπής σχετικά με το δημοψήφισμα στη Βρετανία. Εδώ και καιρό έχει διαμηνύσει ότι το Brexit δεν έχει επιστροφή και έχει προειδοποιήσει για δυσάρεστες συνέπειες.