Επικράτηση του Bremain, της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για το κρίσιμο δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με την έρευνα της Ipsos Mori για την «Evening Standard», το 52% των ερωτηθέντων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, έναντι 48% που επιθυμεί Brexit.

Σε μία ένδειξη του πόσο αβέβαιο είναι το αποτέλεσμα, η συγκεκριμένη έρευνα φανερώνει ότι το 12% των πολιτών δήλωσε πως μπορεί να αλλάξει την ψήφο του μέσα στις τελευταίες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Μιλώντας στην «Evening Standard» αφού έριξε την ψήφο του, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τόνισε πως το αποτέλεσμα του σημερινού δημοψηφίσματος είναι «μη αναστρέψιμο» για τη Βρετανία και συνιστά την πιο κρίσιμη απόφαση για τη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Ο κ. Κάμερον προειδοποίησε πως το Brexit θα «χτυπήσει σκληρά την οικονομία» και θα θέσει σε κίνδυνο θέσεις εργασίας και οικογένειες.

«Αν θέλετε μία πιο δυνατή, πιο ασφαλή και πλουσιότερη Βρετανία για εσάς, τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας, ψηφίστε Παραμονή», κατέληξε.