Νεκρός είναι ο δράστης που άνοιξε πυρ σε συγκρότημα κινηματογράφων στην πόλη Βίερνχαιμ της δυτικής ΓερμανίαςΟ ένοπλος μετά την εισβολή του στον χώρο και τα πυρά που έριξε, έπιασε ομήρους, ενώ ύστερα από συντονισμένη επέμβαση οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας στον τηλεοπτικό σταθμό Ν-TV.

Ο άνδρας που σύμφωνα με μαρτυρίες φορούσε, εισέβαλε με μία ζώνη με εκρηκτικά στον πολυχώρο, όπου βρίσκονταν πολλά άτομα, και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, ενώ στη συνέχεια ταμπουρώθηκε εντός του κτιρίου. Ωστόσο, έπειτα από συντονισμένη και άμεση επέμβαση των γερμανικών αρχών το συμβάν έληξε.

Όπως μετέδωσε η Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο ένοπλος πυροβόλησε τέσσερις φορές, εκ των οποίων η μία στον αέρα, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του κρατιδίου της Έσσης, φαίνεται ότι επρόκειτο για «διαταραγμένη προσωπικότητα». 

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τον αριθμό των τραυματιών, με τα γερμανικά ΜΜΕ να κάνουν νωρίτερα λόγο για 20 έως και 50 άτομα. 

Τοπική εφημερίδα είχε μεταδώσει ότι τραυματίστηκαν από 20 έως και 50 άνθρωποι, όμως η εφημερίδα Bild έγραψε ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν λόγω έκθεσής τους σε δακρυγόνα, κατά τη διάρκεια της εφόδου των αστυνομικών. 

Λίγο αργότερα εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν τραυματίες.

Σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine, παραμένει για την ώρα άγνωστο αν το κίνητρο του ενόπλου, που σύμφωνα με ΜΜΕ είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ήταν πολιτικό ή ιδεολογικό ή αν επρόκειτο για απόπειρα ληστείας. 

Για μια «διαταραγμένη προσωπικότητα» έκανε λόγο το υπουργείο Εσωτερικών της Έσσης, ενώ το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, επικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε από την πλευρά του ότι δεν φαίνεται ο άνδρας να έχει οποιαδήποτε διασύνδεση με την τρομοκρατία.