Ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο ονειρεύεται ο επικεφαλής του ακροδεξιού Ukip Νάιτζελ Φάρατζ τη στιγμή που η επιλογή της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκεται στο 51,7% των ψήφων μετά την καταμέτρηση των ψήφων στις 200 από τις 382 περιφέρειες της χώρας. 

«Πλέον , τολμώ να ονειρευθώ ότι ο ήλιος θα ανατείλει σε ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Φάρατζ και πρόσθεσε ότι «εάν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για τη νίκη των αληθινών ανθρώπων, των καθημερινών ανθρώπων». 

«Το καταφέραμε για ολόκληρη την Ευρώπη. Ελπίζω ότι αυτή η νίκη θα διαλύσει αυτό το αποτυχημένο σχέδιο και θα μας οδηγήσει προς μία Ευρώπη κυρίαρχων κρατών».

«Ας ξεφορτωθούμε την ευρωπαϊκή σημαία, των Βρυξελλών και όλου αυτού του πράγματος που έχει αποτύχει. Ας ανακηρύξουμε την 23η Ιουνίου ημέρα της ανερξαρτησίας μας», δήλωσε ενώπιον ενός παραληρούντος πλήθους υποστηρικτών του Brexit.

Ταυτόχρονα ζητάει την παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον. 

"Πιστεύω ότι θα πρέπει να έχουμε έναν πρωθυπουργό του Brexit", δήλωσε ο Φάρατζ στο ITV News.

"Δεν είναι αποδεκτό, δεν το πιστεύω (...) ότι θα παραμείνει", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Φάρατζ, ο επόμενος πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι κάποια εξέχουσα φυσιογνωμία των Συντηρητικών από το στρατόπεδο της εκστρατείας υπέρ του Brexit.

Μπορεί να είναι κάποιος "μεταξύ του Μάικλ Γκόουβ, του Μπόρις Τζόνσον, του Λίαμ Φοξ, δεν ξέρω", κατέληξε.