Σε πέντε βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος αναφέρεται σε δημοσίευμά του ο Independent.

Η Βρετανία είναι χωρισμένη σε νέους και ηλικιωμένους

«Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένας θρίαμβος για της «γκρίζας ψήφου». Μόλις το 39% των ατόμων άνω των 65 είπε ''Ναι'' στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα του YouGov. Οι νέοι άνθρωποι εκδιώχθηκαν από την Ευρώπη, χωρίς να το θέλουν, με το 75% των ατόμων κάτω των 25 ετών να επιθυμούν εντός της ΕΕ», αναφέρει.

Οι μορφωμένες πόλεις κατά των υπολοίπων

Η Σκωτία ψήφισε εντός, το ίδιο και το Λονδίνο, το Λίβερπουλ και το Μάντσεστερ» Σε περιοχές, όπως η Ουαλία, οι ψηφοφόροι διάλεξαν το «εκτός».

Ο διαχωρισμός δείχνει χάσμα μεταξύ της βρετανικής πολιτικής σκηνής μεταξύ του κοσμοπολίτικου μέλλοντος και εκείνων που μένουν πίσω από την παγκοσμιοποίηση και βλέπουν με τρόμο τη μετανάστευση.

Νέος πρωθυπουργός από τον Οκτώβριο

Ο Ντέιβιντ Κάμερον παραιτήθηκε το πρωί, λέγοντας πως θέλει να αντικατασταθεί τον Οκτώβριο. Πιθανοί αντικαταστάτες του ο Μπόρις Τζόνσον, ο Τζορτζ Οσμπορν, η Τερέζα Μέι και η Νίκι Μόργκαν.

Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να μην υπάρχει σύντομα

Το Σκωτζέζικο Εθνικό Κόμμα έχει πει πως ένα Brexit θα προκαλούσε ένα δεύτερο δημοψήφισμα Ανεξαρτησίας της Σκωτίας, με δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως η παραμονή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο σημαίνει αυτομάτως πως θα εγκαταλείψουν την ΕΕ.

Την ίδια ώρα, η Βόρεια Ισλανδία δείχνει να απειλεί το «Ηνωμένο» της Βρετανίας, μιας και επέλεξε την παραμονή στην ΕΕ.

Δεν θα πάνε τα 350 εκατ. λίρες στην Υγεία

Η υπόσχεση του στρατοπέδου του «Leave» για 350 εκατ. λίρες στο σύστημα Υγείας αποδείχτηκε έωλη αφού ο Νάιτζελ Φάρατζ παραδέχθηκε σε δημοσιογράφους πως δεν μπορεί να δώσει μια τέτοια υπόσχεση, παρότι ήταν ένα από τα κύρια επιχειρήματά του.

«Όχι, δεν μπορώ. Δεν θα δώσω ποτέ τέτοια υπόσχεση. Πρόκειται για ένα λάθος που διέπραξε το στρατόπεδο του ''Out''», είπε σε συνέντευξή του.