"Σκανδαλώδη" χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού να μην εγκαταλείψει άμεσα το αξίωμά του, μετά τη νίκη του Brexit.

Ο κ. Σουλτς επέκρινε τις κινήσεις του Ντέιβιντ Κάμερον, τονίζοντας σε συνέντευξή του στο γερμανικό δίκτυο ARD, πως όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε το 2013 την πρόθεσή του να οργανώσει δημοψήφισμα για να κριθεί εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα παρέμενε ή θα αποχωρούσε από την ΕΕ, "φυλάκισε μια ολόκληρη ήπειρο" για να κάνει "διαπραγματεύσεις τακτικής".

Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την παραίτησή του, ωστόσο διευκρίνισε ότι θα εγκαταλείψει τον πρωθυπουργικό θώκο αφού αναδειχθεί νέος ηγέτης στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, αρχές Οκτωβρίου.

"Για άλλη μια φορά, μια ολόκληρη ήπειρος βρίσκεται σε ομηρία λόγω των εσωτερικών διαβουλεύσεων στο βρετανικό συντηρητικό κόμμα" υποστήριξε ο Σουλτς και σημείωσε: "Θα μπορούσε να συγκληθεί συνέδριο αύριο το πρωί εάν αυτή είναι η επιθυμία του".