Λίγο πριν ανακοινώσει ο Ντέιβιντ Κάμερον, την Παρασκευή, την απόφασή του να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την Sun, είχε πει σε συνεργάτες του «Why should I do all the hard s**t?». Δηλαδή, ''γιατί να φάω εγώ τα σκ@@α;'', αναφερόμενος στην απόφασή του να παραδώσει τη σκυτάλη, ώστε να χειριστεί κάποιος άλλος τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχοντας απέναντί του τα δακρυσμένα στελέχη του στενού του κύκλου, ο πρωθυπουργός της χώρας είπε «Γιατί να φάω εγώ τα σκ@@α για κάποιον άλλον, για να του δώσω έτοιμη (σ.σ. τη δουλειά) στο πιάτο;».

Αυτές οι συναισθηματικά φορτισμένες σκηνές διαδραματίστηκαν όταν ο Κάμερον πήγε στο γραφείο των στενών συνεργατών του νωρίς το πρωί της Κυριακής, δίπλα στην πρωθυπουργική κατοικία. Πολλοί από αυτούς έκλαιγαν, ενώ χειροκρότησαν τόσο τον ίδιο, όσο και τη σύζυγό του, Σαμ.

Στη συνέχεια, ο Κάμερον ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι στο πλευρό του τα τελευταία 11 χρόνια. «Ηταν η στιγμή που συνειδητοποιήσαμε ότι όλα τελείωσαν. Εφυγε με αξιοπρέπεια και αυτό ήταν το πιο σημαντικό για εμάς», ανέφερε στην εφημερίδα ένα από τα άτομα που ήταν στη συνάντηση.