Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια βρετανοί υπογράφουν την έκκληση που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της βρετανικής Βουλής με την οποία ζητείται, έμμεσα, ένα δεύτερο δημοψήφισμα, σχετικά με την παραμονή ή όχι στην ΕΕ.

Οι υπογράφοντες ζητούν από τη Βουλή να θεσπίσει ένα νέο νόμο που, σύμφωνα με τον οποίο, στις δημοσκοπήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η πλειοψηφία είναι κάτω από 60% και η συμμετοχή κάτω από το 75%, τότε θα πρέπει να διεξαχθεί ξανά.

Πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του βουλευτή Ντέιβιντ Λάμι, έχουν παραθέσει δηλώσεις του Νάιτζελ Φάρατζ, στις οποίες είπε ότι ένα αποτέλεσμα με μικρή διαφορά θα ήταν λόγος για δεύτερο δημοψήφισμα

Ο Φάρατζ είχε πει: «Ένα αποτέλεσμα 52-48 θα ήταν μακράν μισοτελειωμένη δουλειά. Εάν η καμπάνια για την παραμονή κερδίσει με 2/3 προς 1/3 τότε εντάξει».

Την ίδια ώρα, υποστηρικτές του στρατοπέδου της παραμονής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου στις 28 Ιουνίου.

«Το #LondonStays αφορά την ανάγκη να παραμείνει το Λονδίνο κοντά στους πολίτες της ΕΕ», αναφέρει η σελίδα, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για ένα «κάλεσμα στα όπλα» για να γίνει η βρετανική πρωτεύουσα «ανεξάρτητη πόλη-κράτος» και κρατώντας με αυτόν τον τρόπο αποστάσεις από το #Londependence.