Έντονη προσωπικότητα και εκρηκτικό χαρακτήρα διαθέτει ο πιθανότερος διάδοχος του Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον που πρωτοστάτησε στην καμπάνια υπέρ του Brexit,υπήρξε ανέκαθεν μια πολυσχιδής προσωπικότητα. Δεν σκέφτεται ιδιέταιρα προτού προχωρήσει σε μία δήλωση, ενώ και τα όσα κάνει γίνονται αντικείμενο σχολιασμού.

Γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας της Αγγλίας, ο Μπόρις Τζόνσον γεννήθηκε το 1964 στη Νέα Υόρκη και είχε  από μικρός βιώματα της πολιτικής, αφού ο πατέρας του, Στάνλεϊ υπήρξε ευρωβουλευτής των Συντηρητικών και υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο Τζόνσον φοίτησε στο φημισμένο κολέγιο Ίτον, ένα φημισμένο σχολείο με εκλεκτούς μαθητές, και μετά εισήλθε στο κολέγιο του Cambridge, όπου και επέδειξε το ταλέντο του στην πολιτική κερδίζοντας τις εκλογές της ένωσης φοιτητών του πανεπιστημίου.

Ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του ως δημοσιογράφος, και ύστερα από μία σύντομη παρουσία στους Times του Λονδίνου, ανέλαβε τη θέση ανταποκριτή της ΕΕ  στην Daily Telegraph.  Μόλις στα 30 του χρίστηκε βοηθός αρχισυντάκτη στην εφημερίδα, ενώ η καριέρα του έφτασε στο απόγειο της πέντε χρόνια αργότερα, όταν ορίστηκε διευθυντής του περιοδικού Spectator.

Το 1997 προσπάθησε ανεπιτυχώς να εκλεγεί βουλευτής, ωστόσο τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2001 τα κατάφερε. 

Το 2004 έγινε σκιώδης υπουργός επί των Tεχνών και την περίοδο 2005-2007, σκιώδης υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης, προτού θέσει υποψηφιότητά για τη δημαρχία του Λονδίνου.

Παράλληλα, δημοσίευσε το μυθιστόρημα «72 Παρθένες», τέσσερα βιβλία πολιτικής δημοσιογραφίας, έγραψε την ιστορική έρευνα «The Dream Of Rome» (συγκρίνοντας την αρχαία Ρώμη με την Ευρωπαϊκή Ένωση) που μετεξελίχθηκε σε ντοκιμαντέρ για το BBC.

Είχε ένα πετυχημένο πέρασμα  στην πολιτική εκπομπή «Have I Got News For You». Οι εμφανίσεις του υπήρξαν τόσο δημοφιλείς που εν τέλει  προτάθηκε για τηλεοπτικό βραβείο BAFTA το 2004.