current views are: 4

27 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση16:43

Το Λονδίνο θα διορίσει σύντομα έναν νέο επίτροπο στην ΕΕ

Νέο επίτροπο στην ΕΕ ορίζει άμεσα ο Ντέιβιντ Κάμερον. 

Δημοσίευση 16:43’

Νέο επίτροπο στην ΕΕ ορίζει άμεσα ο Ντέιβιντ Κάμερον. 

Νέο επίτροπο στην ΕΕ ορίζει άμεσα ο Ντέιβιντ Κάμερον. 

Η Βρετανία δικαιούται να έχει έναν επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο παραμένει μέλος της και θα επιδιώξει να διορίσει έναν το συντομότερο δυνατόν, ανακοίνωσε σήμερα ο απερχόμενος πρωθυπουργός.

Ο Βρετανός Επίτροπος Οικονομικής Σταθερότητας, Υπηρεσιών και Κεφαλαιακής Αγοράς Τζόναθαν Χιλ υπέβαλε την παραίτησή του το Σάββατο, αφού είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

“Προχωρώ προς αυτήν την κατεύθυνση όσο το δυνατόν γρηγορότερα… ως πλήρες μέλος που καταβάλλει τις πλήρεις εισφορές του, νομίζω ότι δικαιούμαστε να έχουμε έναν επίτροπο”, είπε ο Κάμερον στην ομιλία του στο κοινοβούλιο.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι ελπίζει πως ο δήμαρχος του Λονδίνου και ο οικονομικός τομέας της πόλης θα έχουν μια “ισχυρή φωνή” στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο, ώστε να διασφαλιστούν οι στενότερες δυνατές σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υποσχέθηκε επίσης ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει τις γαλλικές αρχές να διατηρηθούν οι συνοριακοί έλεγχοι εντός του γαλλικού εδάφους.

Με βάση μια συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού, οι βρετανικές αρχές σήμερα εκτελούν συνοριακούς ελέγχους στο γαλλικό λιμάνι του Καλαί και όχι στο Ντόβερ, στην άλλη πλευρά της Μάγχης.


σχετικα αρθρα