current views are: 5

28 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση00:28

Πέθανε ο συγγραφέας Μορίς Ζ. Νταντέκ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ο Μορίς Ζ. Νταντέκ, 57 ετών, συγγραφέας του βιβλίου «Οι ρίζες του κακού».

Δημοσίευση 00:28’

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ο Μορίς Ζ. Νταντέκ, 57 ετών, συγγραφέας του βιβλίου «Οι ρίζες του κακού».

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ο Μορίς Ζ. Νταντέκ, 57 ετών, συγγραφέας του βιβλίου «Οι ρίζες του κακού» (“Racines du mal”), όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα από τους γάλλους εκδότες του.

«Ο Μορίς Νταντέκ πέθανε από καρδιακή προσβολή το βράδυ του Σαββάτου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζερόμ Νταΐρ, διευθυντής των εκδόσεων Inculte.

«Ζεστός, γενναιόδωρος, φιλικός και ανθρώπινος, σημάδεψε τη γαλλική λογοτεχνία με το μοναδικό έργο του», ανέφεραν οι εκδόσεις Inculte στον λογαριασμό τους στο Facebook.

Ο συγγραφέας, που είχε εγκατασταθεί στο Μόντρεαλ του Καναδά πριν από πολλά χρόνια, είχε γράψει περίπου δώδεκα μυθιστορήματα και θεωρείτο ένας από τους μεγαλύτερους γαλλόφωνους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας. Το πρώτο μυθιστόρημά του, «Η κόκκινη σειρήνα» (“La sirène rouge” – 1993), είχε λάβει το βραβείο Trophée 813 καλύτερου γαλλόφωνου μυθιστορήματος.

Ένα από τα πιο γνωστά έργα του παραμένει το «Οι ρίζες του κακού» (1995). «Τα μωρά της Βαβυλώνας» (“Babylon Babies” – 1999), η ιστορία ενός μισθοφόρου που πρέπει να συνοδεύσει από τη Ρωσία στη Νέα Υόρκη μια μυστηριώδη νεαρή κοπέλα, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Ματιέ Κασοβίτς με τον τίτλο “Babylon A.D.” και πρωταγωνιστές τον Βιν Ντιζέλ και τη Μέλανι Τιερί.

Το τελευταίο μυθιστόρημά του, “Les Résidents”, κυκλοφόρησε από τον οίκο Inculte τον Δεκέμβριο του 2014.


σχετικα αρθρα