Ένας από τους κορυφαίους προορισμούς έχει γίνει η Ευρώπη μετά το Brexit για τους Αμερικάνους πολίτες. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην υποχώρηση της αξίας της λίρας έναντι του δολαρίου, σε επίπεδα που είχε φτάσει προ 30ετίας, αλλά και στο ισχυρό δολάριο έναντι του ευρώ, καθιστώντας τους προορισμούς σε Ευρώπη και Βρετανία πιο προσιτούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, οι Αμερικάνοι έχουν τη δυνατότητα να δαπανήσουν λιγότερα στις διακοπές τους στο Λονδίνο καθώς ο ακριβός και δημοφιλής προορισμός έχει γίνει πιο προσιτός. Επιπλέον η «διαφορά» μεταξύ του ευρώ και του δολαρίου, καθιστά τις χώρες της Ευρώπης φθηνότερες για τους Αμερικανούς τουρίστες.

Όσον αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια, οι τιμές τους βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα κατά τις τελευταίες 6 εβδομάδες, σύμφωνα με τον ιδρυτή της Airfarewatchdog.com,  George Hobica. Οι τιμές ήταν στα επίπεδα 400 και 500 δολαρίων μετ’ επιστροφής προ- Brexit. Οι τιμές τους τρία χρόνια πριν κυμαίνονταν στα 1800 δολάρια.

Επιπλέον αν αυτή η ισοτιμία διατηρηθεί σ’ αυτά τα επίπεδα και τα ταξίδια μεταξύ Ευρώπης και Βρετανίας μειωθούν, υπάρχει η πιθανότητα να «πέσουν» στην αγορά των ΗΠΑ ακόμα πιο ελκυστικές προσφορές για διακοπές στην Ευρώπη. Η πρόσβαση των Αμερικανών στην Βρετανία δεν θα αλλάξει μετά το Brexit, καθώς θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν το διαβατήριό τους.