Τουσκ: Σύνοδος των «27» τον Σεπτέμβριο – Έτοιμοι να αρχίσουμε τις διαδικασίες για Brexit

Τουσκ: Σύνοδος των «27» τον Σεπτέμβριο – Έτοιμοι να αρχίσουμε τις διαδικασίες για Brexit

Τη διεξαγωγή άτυπης Συνόδου των 27 κρατών της ΕΕ πλην της Βρετανίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

Αντικείμενο της άτυπης συνόδου θα είναι να εξεταστεί το μέλλον της Ένωσης, μετά το Brexit.

Ταυτόχρονα διαμήνυσε πως η ΕΕ είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, αναφέροντας όμως πως καμία συνομιλία δεν μπορεί να αρχίσει εάν πρώτα η Βρετανία δεν ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας

«Αυτός είναι ο μόνος νομικός τρόπος που έχουμε, που σημαίνει ότι πρέπει επίσης να είμαστε υπομονετικοί. Χωρίς την κοινοποίηση από το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν θα ξεκινήσουμε καμία διαπραγμάτευση για τη διαδικασία διαζυγίου ή τις μελλοντικές σχέσεις», τόνισε.

Ότι συνέβη, όμως συνέβη και πρέπει να συνεχίσουμε στην ατζέντα μας, τόνισε. Σήμερα θα συζητήσουμε για το προσφυγικό αλλά και τις σχέσεις με το ΝΑΤΟ.

Να σημειωθεί ότι στις 17:00 ο Ντόναλντ Τουσκ αναμένεται να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ στις 17:45 ξεκινούν οι Εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 22:00 της Τρίτης. Το δεύτερο μέρος της συνόδου εργασιών των «27» θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη από τις 11:00 έως τις 13:00 το μεσημέρι.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο