Προετοιμασίες για το ενδεχόμενο να αλλάξει κατοικία φαίνεται πως έκανε ο Ντέιβιντ Κάμερον και η σύζυγός του Σαμάνθα, πριν ακόμα βγει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και ανακοινώσει την παραίτησή του.

Όπως έγινε γνωστό ο βρετανός πρωθυπουργός και η σύζυγός του οκτώ ημέρες πριν το ιστορικό δημοψήφισμα που βγάζει τη Βρετανία από την ΕΕ είχε επισκεφθεί υποκατάστημα της τράπεζας HSBC και ζήτησαν στεγαστικό δάνειο.

Το ύψος αυτό αλλά και ο ακριβής σκοπός του δεν έχουν γίνει γνωστά όμως και μόνο το γεγονός ότι ζήτησαν δάνειο αυτές τις ημέρες αν μη τι άλλο δείχνει ότι το απερχόμενο πρωθυπουργικό ζεύγος προετοιμαζόταν για το ενδεχόμενο μετακόμισης από το νούμερο 10 της Ντάουνιγκ Στριτ.

«Οι άνθρωποι παίρνουν συχνά στεγαστικά δάνεια. Είναι μια κοινή πρακτική. Δεν γνωρίζαμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος», δήλωσε χθες το βράδυ εκπρόσωπος του Κάμερον.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει ήδη δύο κατοικίες στην ιδιοκτησία του, μία κατοικία αξίας 1,3 εκατ. στερλίνες στο Oxfordshire και μια κατοικία αξίας 1,1 εκατ. στερλίνες στο Νότινγκ Χιλ, την οποία έχει νοικιάσει για 7.000 στερλίνες τον μήνα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου το ζεύγος Κάμερον επέλεξε να αγοράσει κατοικία στο Νότινγκ Χιλ για να μην αλλάξουν σχολείο τα τρία παιδιά του.