Ντιρεκτίβα προς … τα μέλη της Κομισιόν για τη Βρετανία αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Politico στην επαύριο του Brexit.

Σύμφωνα με το Politico που επικαλείται εσωτερικό έγγραφο της Κομισιόν το οποίο υπογράφει ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, προς τους Επιτρόπους, τους επιτελάρχες τους και το προσωπικό της Επιτροπής, δεν πρόκειται να διεξαχθεί καμία διαπραγμάτευση, επίσημη ή ανεπίσημη με την Βρετανία.

Παράλληλα έδωσε αυστηρές εντολές στα μέλη της Κομισιόν όταν συνομιλούν με τους Ευρωβουλευτές να μη διεξάγουν καμία συζήτηση με Βρετανούς και να μην επισκεφτούν τη χώρα μέχρι να αρχίσουν οι επίσημες διαδικασίες για την αποχώρηση από την ΕΕ. Ταυτόχρονα ζητείται να μην απαντούν σε ερωτήσεις για τη διαδικασία του Brexit.

«Όλες διοικήσεις και οι υπηρεσίες της Κομισιόν θα πρέπει να σεβαστούν την αρχή της μη διαπραγμάτευσης χωρίς την έγκριση της γενικής γραμματείας» αναφέρει το έγγραφο και συνεχίζει:

Αυτό καλύπτει τις αιτήσεις για εμφανίσεις σε άλλα όργανα ή θεσμούς, τις ερωτήσεις από την ευρωβουλή, τις αιτήσεις για άποψη από τα εθνικά κοινοβούλια και τις επισκέψεις από τους επιτρόπους και τους αξιωματούχους στη Μεγάλη Βρετανία