Στον διάδοχό του και την επόμενη κυβέρνηση παρέπεμψε για το πότε θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ ο απερχόμενος βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στον κύκνειο – κατά πάσα πιθανότητα- λόγο του σε Σύνοδο Κορυφής.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης των 28 ηγετών της ΕΕ ο Κάμερον ανέφερε ότι έγιναν «εποικοδομητικές, ήρεμες συζητήσεις για το πώς θα χειριστούμε την ατζέντα της εξόδου»,  και πως όλοι θέλουν να δουν ένα ξεκάθαρο μοντέλο για το πως θα γίνει η διαδικασία όμως ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι αυτός που θα αποφασίσει αλλά η επόμενη κυβέρνηση στη Βρετανία.

Αφού έκανε μια αναφορά για τα εύσημα που έλαβε από τους ομολόγους του για τη βοήθεια που είχαν στο πέρασμα των χρόνων από τη χώρα του, είπε ότι «ο τόνος της συνάντησης ήταν της λύπης γιατί εμείς θα αναγκαστούμε να εγκαταλείψουμε την ΕΕ».

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός τόνισε πάντως ότι «η Βρετανία θα εγκαταλείψει την Ευρώπη αλλά δεν θα γυρίσουμε την πλάτη» και συμπλήρωσε: «Είμαι σίγουρος ότι ο διάδοχος μου θα θέλει να χτίσει μα στενή σχέση με την Ευρώπη και στενές διμερείς σχέσεις με τις χώρες».

Την ίδια ώρα σημείωσε πως η επόμενη βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά ότι πολλά από τα προνόμια που έχει τώρα η χώρα δεν θα τα έχει  και υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να δουλέψουμε μαζί».

Ακόμη ανέφερε ότι στις συζητήσεις για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «υπήρχε καθολικός σεβασμός αυτής της απόφασης», η οποία θα εκτελεστεί.