Την στρατηγικής σημασίας πόλη Μπουκαμάλ και το αεροδρόμιό της, το οποίο ήταν υπό τον έλεγχο τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν τις πρώτες πρωινές ώρες δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης που έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Η πόλη βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με το Ιράκ και θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας για την περιοχή. 

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα στη Βρετανία, δηλώνει ότι η επιχείρηση με τη συμμετοχή ξένων αλεξιπτωτιστών, που αναπτύχθηκαν στην περιοχή με αεροκίνηση ελικοπτέρων, έγινε τα ξημερώματα.

Ο Νέος Στρατός της Συρίας που έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες ότι διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις, με αντικειμενικό σκοπό την κατάληψη της αναφερόμενης πόλης, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ευφράτη.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η κατάληψη της Αλ Μπουκαμάλ θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στις μετακινήσεις των τζιχαντιστών μεταξύ της Συρίας και του Ιράκ.

“Οι μάχες γίνονται μέσα στην πόλη, αλλά η κατάσταση δεν έχει αξιολογηθεί ακόμη,” δήλωσε στο Reuters, στρατιωτικός διοικητής, ενός ανταρτικού μετώπου, που μάχεται μαζί με τις δυνάμεις του Νέου Συριακού Στρατού.