Μια «τρομακτική» νύχτα έζησαν χτες εκατοντάδες άνθρωποι μετά τη θανατηφόρα επίθεση που δέχτηκε ένα από τα πιο διάσημα αεροδρόμια της Τουρκίας, τραυματίζοντας περισσότερους από 147 ανθρώπους και σκοτώνοντας τουλάχιστον 36.

Από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα φαίνεται ο πόνος και το σοκ που προκάλεσαν οι τρομοκράτες στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στη Κωνσταντινούπολη.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τη στιγμή που ένας αστυνομικός, «ήρωας» όπως τον αποκαλούσαν, κατάφερε να ρίξει κάτω ένα από τους βομβιστές αυτοκτονίας, ο οποίος ήταν έτοιμος να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά του, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς τουρίστες να ξεφύγουν και να σώσουν τη ζωή τους.

Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες:

Ένας από τους τρεις τρομοκράτες που χτύπησε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Τουρκίας κρατάει ένα AK-47 (αριστερά), ενώ ένας άνδρας κρατάει αγκαλιά ένα πληγωμένο αγόρι (δεξιά).

Πλάνα δείχνουν τη στιγμή που μία από τις τρεις βόμβες πυροδοτήθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Τουρκίας.

Νοσηλευτικό προσωπικό και ειδικές δυνάμεις βοηθούν πάνω από 140 τραυματίες στο αεροδρόμιο

Ένα AK-47 βρίσκεται στο πάτωμα.

Νοσοκομειακά οχήματα βρίσκονται στο πεζοδρόμιο έξω από το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης μετά από εκρήξεις και πυροβολισμούς.

Τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν έξω από το αεροδρόμιο Ατατούρκ, αφού χτυπήθηκε από μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

Τρομοκρατημένοι επιβάτες αγκαλιάζονται σε κατάσταση σοκ έξω από το αεροδρόμιο.

Πιστεύεται ότι οι ένοπλοι έφτασαν στο αεροδρόμιο με ταξί και προσπάθησαν να περάσουν από τα μηχανήματα ακτίνων Χ ασφαλείας στην είσοδο. Όταν τους σταμάτησαν οι αξιωματικοί της ασφάλειας ξεκίνησαν να βάζουν σε εφαρμογή τη τρομοκρατική επίθεση, εξαπολύοντας βροχή από σφαίρες εναντίον αξιωματικών.