Να υποβάλει την παραίτησή του από την ηγεσία του Κόμματος των Εργατικών για λόγους ...εθνικού συμφέροντος κάλεσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τον Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος χθες έχασε την εμπιστοσύνη της Κ.Ο.

«Αναμφίβολα, συμφέρει το κόμμα μου να κάθεται εκεί, αλλά δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον. Για τ' όνομα του Θεού, φίλε μου, φύγετε!» είπε ο Κάμερον απευθυνόμενος στον Κόρμπιν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ο ηγέτης των Συντηρητικών υπέβαλε την παραίτησή του την περασμένη Παρασκευή, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Χθες ο Κόρμπιν αμφισβητήθηκε για τη "χλιαρή" προεκλογική εκστρατεία του υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ από το 80% της ΚΟ του κόμματος καθώς σε μυστική ψηφοφορία τον καταψήφισαν 172 βουλευτές και τον υπερψήφισαν μόλις 40, ενώ περισσότεροι από τους μισούς σκιώδεις υπουργούς του είχαν ήδη παραιτηθεί.

Ωστόσο ο Κόρμπιν αρνείται να παραιτηθεί, τονίζοντας ότι εξελέγη από το 60% των μελών και των υποστηρικτών του Εργατικού Κόμματος –και όχι από τους βουλευτές– και δεν θα «προδώσει» τη βάση.

«Εκλέχθηκα δημοκρατικά ηγέτης του κόμματός μας για ένα νέο είδος πολιτικής από το 60% των μελών και υποστηρικτών των Εργατικών και δεν θα τους προδώσω με το να παραιτηθώ. Η σημερινή ψήφος των βουλευτών δεν έχει συνταγματική νομιμοποίηση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.