Να καταβάλει αποζημίωση αναγκάστηκε η Microsoft σε μια γυναίκα στον υπολογιστή της οποίας έγινε χωρίς τη συναίνεσή της αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού της συστήματος Windows 10.

Όπως κατήγγειλε η γυναίκα από την Καλιφόρνια έγινε προσπάθεια να εγκατασταθούν τα Windows 10 στον υπολογιστή της χωρίς την άδειά της και πως η αναβάθμιση απέτυχε προκαλώντας της πρόβλημα στον υπολογιστή και στη δουλειά της για μέρες. Όταν προσπάθησε ανεπιτυχώς να διορθώσει το πρόβλημα με την ομάδα υποστήριξης της Microsoft, μήνυσε την εταιρεία για διαφυγόντα κέρδη και για το κόστος αγοράς ενός νέου υπολογιστή.

Έτσι η Microsoft κλήθηκε να την αποζημιώσει με 10.000 δολάρια ενώ ανακοίνωσε ότι από αυτή την εβδομάδα θα αλλάξει η διαδικασία, αφού παραδέχτηκε ότι προκάλεσε μεγάλη σύγχυση.

«Η νέα εμπειρία έχει πλέον πιο σαφείς επιλογές που αφορούν στην αναβάθμιση, όπως, το να επιλέγεται ο χρόνος ή να απορρίπτεται εντελώς η δωρεάν αυτή προσφορά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το λανσάρισμα των Windows 10 ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015 αλλά η Microsoft από τότε έχει αντιμετωπίσει ένα κύμα επικρίσεων κατά της επιθετικής εκστρατείας της να κάνει τους χρήστες να εγκαταστήσουν το νέο λειτουργικό της σύστημα.

Περίπου 300 εκατομμύρια συσκευές μέχρι στιγμής έχουν αναβαθμιστεί ή χρησιμοποιούν τα Windows 10, η αναβάθμιση στα οποία θα είναι δωρεάν έως τις 29 Ιουλίου για χρήστες των Windows 7 κι άνω.