Οι Βρετανοί τιμούν τη Βασίλισσά τους καθώς και όλη τη βασιλική οικογένεια  και δεν χάνουν ευκαιρία να το δείχνουν. Πόσο όμως στοιχίζει στον Βρετανό φορολογούμενο η Ελισάβετ και η οικογένειά της; 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, η «χρηματοδότηση» των Βρετανών θα αυξηθεί φέτος κατά 6,5%, αφού η Ελισάβετ και η οικογένειά της θα λάβουν 42,8 εκατ. λίρες αντί 40,1 εκατ. λίρες που έλαβαν πέρσι.

Του χρόνου, υπάρχει η πιθανότητα, να λάβει ακόμη περισσότερα καθώς το ποσό που λαμβάνει εξαρτάται από τα κέρδη του Crown Estate, μια συλλογή ακινήτων που δεν είναι ιδιωτική περιουσία της βασίλισσας αλλά κάτι σαν δημόσια περιουσία, όπως το λένε «βασιλικό καταπίστευμα».

Η βασιλική οικογένεια λαμβάνει το 15% των εσόδων που είχε το Crown Estate δύο χρόνια πριν. Έτσι σύμφωνα με τα μαθηματικά, η φετινή αύξηση θα υπολογίζεται και τα εισοδήματα της Ελισάβετ για τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα η Telegraph  αναφέρει ότι με βάση τα φετινά έσοδα του βασιλικού καταπιστεύματος το 2017-2018 θα λάβει 45,6 εκατ. λίρες.

Το 2012-2013, η Ελισάβετ έλαβε από τους φορολογούμενους 31 εκατ. λίρες. Τα εισοδήματα της το 2017-2018 ενδέχεται να αυξηθούν κατά 47% και μπορεί να λάβει ακόμη και 45,6 εκατ. λίρες.

Το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι η βασιλική οικογένεια κοστίζει σε κάθε φορολογούμενο 62 πένες, ενώ πέρσι κόστιζε 58 πένες. Εκπρόσωπος της βασίλισσας διευκρίνισε πως τα 2/3 του εισοδήματος δαπανώνται για την ανακαίνιση των παλατιών.

Το εισόδημα της βασίλισσας, σύμφωνα με την εφημερίδα, για το 2015-2016 ανήλθε σε 54 εκατ. λίρες, εκ των οποίων τα 40,1 εκατ. λίρες είναι από τους φορολογούμενους, ενώ 13,9 εκατ. λίρες από εισπράξεις ενοικίων και την τουριστική εκμετάλλευση των παλατιών και άλλων βασιλικών ιδιοκτησιών.
Στοιχεία από το Μπάκιγχαμ δείχνουν ότι το πιο ακριβό ταξίδι πέρυσι ήταν αυτό του Καρόλου με την Καμίλα στα Βαλκάνια με πτήση τσάρτερ που κόστισε 94.409 λίρες. Ο Κάρολος έκανε ένα ακόμη πανάκριβο ταξίδι με πτήση τσάρτερ, στην Τουρκία για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις για τη μάχη της Καλλίπολης που κόστισε 74.500 λίρες.