Κόντρα σε όσα είχαν ειπωθεί τον τελευταίο καιρό, ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου τόνισε ότι θα στηρίξει το κίνημα, αλλά, όπως είπε χαρακτηριστικά, ''δεν είμαι εγώ ο επόμενος αρχηγός των Συντηρητικών''. 

Ο πολιτικός συγκέντρωσε τους δημοσιογράφους σε σημείο στο Κεντρικό Λονδίνο σε αυτό που υποτίθεται ότι θα γινόταν το κέντρο της προεκλογικής της καμπάνιας. 

'Οπως τόνισε:

Πρέπει να σας πω φίλοι μου ότι αυτό που περιμένατε να ακούσατε για το πρόσωπο που θα είναι υποψήφιο δεν θα το ακούσετε γιατί αυτό το πρόσωπο δεν θα είμαι εγώ. Ο ρόλος μου θα είναι να δώσω την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στην επόμενη διοίκηση των Συντηρητικών προκειμένου να εκπληρώσουμε την απόφαση των ανθρώπων έτσι όπως μας δόθηκε και να είμαι πρωταθλητής στα πράγματα που πιστεύουμε. 

Οι αναλυτές λένε ότι το ''χτύπημα'' κατά του Μπόρις Τζόνσον ήταν η ανακοίνωση νωρίτερα της υποψηφιότητας του υπουργού Δικαιοσυνης Μάικλ Γκοβ, ο οποίος θεωρείται πανίσχυρος στο εσωτερικό του κόμματος των Συντηρητικών.

Το πρωί, την δική της υποψηφιότητα είχε υποβάλει η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι. 

Δείτε το βίντεο: