Η Ρωσία δεν αρκείται στην «συγνώμη» που διατύπωσε ο Ερντογάν στον Πούτιν μέσω επιστολής του για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, αλλά αναμένει και αποζημίωση.

Αυτό δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Ο Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν κατέστησε σαφείς τους όρους που θα επιτρέψουν την αποκατάσταση των σχέσεών μας: να ζητηθεί συγνώμη, να υπάρξει τιμωρία για τους ενόχους και να δοθεί αποζημίωση. Το πρώτο έγινε, τώρα αναμένουμε να εκπληρωθεί το δεύτερο και το τρίτο» αίτημα» δήλωσε ο Καρλόφ.

Ο Γιούρι Ουσάκοφ, σύμβουλος του προέδρου Πούτιν, δήλωσε πως η Ρωσία θα συνεχίσει τις επαφές με την Αγκυρα για το θέμα των αποζημιώσεων. «Θα υπάρξει επαφή για το θέμα αυτό, δεν ξέρω ποια θα είναι τα αποτελέσματα», τόνισε.

Την ίδια ώρα όπως ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ η ρωσική κυβέρνηση ετοιμάζει ένα πακέτο εγγράφων για την άρση κυρώσεων σε συνεργασία με την Τουρκία.

Όπως είπε υπήρχε ένα προεδρικό διάταγμα εκεί και αντίστοιχα θα υπάρξει ένα άλλο που θα ακολουθηθεί από πράξεις της κυβερνήσεως. Το όλο πακέτο εγγράφων είναι στη φάση της προετοιμασίας από την κυβέρνηση τώρα, πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας την Τετάρτη, Πούτιν και Ερντογάν, συμφώνησαν στην άρση κυρώσεων για τους ρώσους τουρίστες στην Τουρκία.