Ζοφερό τοπίο περιέγραψε μετά το Brexit ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ 'Οσμπορν, τονίζοντας χαρακτηριστικά στο twitter ότι ''υπάρχουν σαφείς ενδείξεις σοκ στη βρετανική οικονομία''.

Σύμφωνα με το Bloomberg ο κ. Όσμπορν υπογράμμισε ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις οικονομικού σοκ στον απόηχο της ψήφου για έξοδο, προσθέτοντας ότι ''θα χρειασθούμε τη μέγιστη εθνική προσπάθεια, αλλά μπορούμε να τα ξεπεράσουμε τη δυσκολία αυτή''.

Ο Όσμπορν έκανε τα σχόλια αυτά μετά τη χθεσινή προειδοποίηση του Διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να χρειασθεί να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του Brexit.

Η στερλίνα συνέχισε να εξασθενεί σήμερα το πρωί, υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο των 1,33 δολαρίων. Η απόδοση των 10ετών βρετανικών ομολόγων υποχώρησε στο χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ του 0,776%.

Tην ίδια στιγμή, ο Όσμπορν εγκατέλειψε το στόχο που είχε θέσει να μετατραπεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας σε πλεόνασμα το 2020, όπως μετέδωσε σήμερα το BBC.

Ο Όσμπορν δήλωσε σύμφωνα με το BBC ότι η Βρετανία χρειάζεται να τηρήσει «ρεαλιστική στάση σε ό,τι αφορά την επίτευξη πλεονάσματος έως τα τέλη της δεκαετίας», καθώς η οικονομία εμφανίζει «σαφείς ενδείξεις» σοκ μετά το δημοψήφισμα της περασμένης εβδομάδας κατά το οποίο οι Βρετανοί τάχθηκαν υπέρ του Brexit.