Όσμπορν: Σαφείς ενδείξεις σοκ στη βρετανική οικονομία μετά το Brexit

Όσμπορν: Σαφείς ενδείξεις σοκ στη βρετανική οικονομία μετά το Brexit

Ζοφερό τοπίο περιέγραψε μετά το Brexit ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ 'Οσμπορν, τονίζοντας χαρακτηριστικά στο twitter ότι ''υπάρχουν σαφείς ενδείξεις σοκ στη βρετανική οικονομία''.

Σύμφωνα με το Bloomberg ο κ. Όσμπορν υπογράμμισε ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις οικονομικού σοκ στον απόηχο της ψήφου για έξοδο, προσθέτοντας ότι ''θα χρειασθούμε τη μέγιστη εθνική προσπάθεια, αλλά μπορούμε να τα ξεπεράσουμε τη δυσκολία αυτή''.

Ο Όσμπορν έκανε τα σχόλια αυτά μετά τη χθεσινή προειδοποίηση του Διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να χρειασθεί να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του Brexit.

Η στερλίνα συνέχισε να εξασθενεί σήμερα το πρωί, υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο των 1,33 δολαρίων. Η απόδοση των 10ετών βρετανικών ομολόγων υποχώρησε στο χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ του 0,776%.

Tην ίδια στιγμή, ο Όσμπορν εγκατέλειψε το στόχο που είχε θέσει να μετατραπεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας σε πλεόνασμα το 2020, όπως μετέδωσε σήμερα το BBC.

Ο Όσμπορν δήλωσε σύμφωνα με το BBC ότι η Βρετανία χρειάζεται να τηρήσει «ρεαλιστική στάση σε ό,τι αφορά την επίτευξη πλεονάσματος έως τα τέλη της δεκαετίας», καθώς η οικονομία εμφανίζει «σαφείς ενδείξεις» σοκ μετά το δημοψήφισμα της περασμένης εβδομάδας κατά το οποίο οι Βρετανοί τάχθηκαν υπέρ του Brexit.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο